X
X

İnebolu Kaşık Helvası tarifi

08.06.2012 Cuma 11:22 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından İnebolu Kaşık Helvası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 ½ su bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağı
 
Yapılışı:
250 gr tereyağı tencerede göz göz olana kadar kızdırılır. Üzerine 3 su bardağı un dökülüp hızlı hızlı karıştırılır. Helva kokusu çıkıp, yağını salana kadar kavrulur. Ocaktan alınıp üzerine 2 buçuk su bardağı pudra şekeri dökülür ve iyice yedirilip soğutulur. Soğuyan helva yemek kaşığıyla alınıp bastırılarak şekil verilirp servis tabağına dizilir. Üzerine pudra şekeri serpilir.
 
İnebolu Kaşık Helvası servise hazırdır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI