Malzemeler:
2 demet ısırgan otu
200 gr lor peyniri
1 demet pırasa
½ demet taze soğan
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
3 çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Hamuru için; 1 çay bardağı zeytinyağının üzerine un koyulur ve 2 silme çay kaşığı tuz serpilir. Zeytinyağıyla özleştirilen una, 1 çay bardağı ılık süt dökülür, 1 adet yumurta kırılır ve hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur. Yoğrulan hamur 8 bezeye ayrılır ve üzeri temiz bir bezle örtülerek dinlendirilir.
Böreğin içi için; 2 demet ısırgan otu ve 1 demet pırasa doğranıp birleştirilir ve yaklaşık 1 buçuk çay bardağı zeytinyağıyla harmanlanır. 200 gram lor peyniri, 1 çay kaşığı karabiber eklenir.
Dinlenen hamurun ilk bezesi açılır, ısırgan otlu pırasalı içle kaplanıp gül şeklinde sarıldıktan sonra yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirilir. Kalan 7 bezede aynı şekilde açılır, ısırganlı içle sarılır ve tepsiye kol böreği gibi yerleştirilir. 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta ve yarım çay bardağı zeytinyağı çırpılıp böreğin üzerine sürülür ve ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Pişen börek üçgen dilimlere kesilir.
Isırgan Otlu El Açması Börek servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN