Malzemeler:
1 kase kuru ısırgan otu
1 küçük su bardağı pirinç
1 küçük boy soğan
2 çorba kaşığı un
Sos için:
1 yemek kaşığı sarıyağ veya tereyağ
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı reyhan
Yapılışı:
Pirinç yıkanır ve nişastasından arındırılır. Çorba tenceresine 1 litre su konur ve kaynayınca içine piriçler atılır. Pirinçler pişince içine kuru ısırgan otu eklenir. Un küçük bir kasede biraz su ile çırpılır. Kaynamakta olan çorbaya devamlı karıştırılarak yavaş yavaş eklenir.1 küçük boy soğan küçük küçük doğranır, sarıyağ veya tereyağında kavrulur. İçine nane ve reyhan eklenir. Soğanlı harç da çorbaya konur ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir.Isırgan Çorbası servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN