Malzemeler:
6 adet kuzu kol
5 su bardağı pirinç
3 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Tereyağı tencerede güzelce eritilir. Küp küp doğranan 2 soğan kavurulmaya başlanır. Tereyağında kavurulan soğanlar pilavı pişirceğimiz sıcak su doldurulan tencereye dökülür ve yıkanıp suyu süzülen 5 su bardağı pirinç eklenip pişirilir. Başka bir tencerede 6 kuzu kol tereyağında çevirilerek kızartılır. Pişen soğanlı pilav soğuması için bir kapta bekletilir. Kızaran kuzu kolları yemeğin pişeceği tencereye dizilir. Soğanlı pilava karabiber serpilip, ıslatılıp sıkılan bez torbaya doldurulur ve ağzı bağlanır. Tenceredeki etlerin yanına bir soğan dörde bölünüp koyulur. Etlerin buharında pişecek pilav için ayaklı sac tencereye koyulur. Üzerine içi pilavla doldurulan torba koyulur. Etlerin üzerine biraz su eklenir tencerenin kapağı kapatılıp kenarları hamur veya ıslatılmış kağıt havluyla kapatılarak pişirilir. Torbada etin buharında pişen pilav servis tabağına alınır. Üzerine kuzu kulları koyulur. Yemeğin suyuda üzerine dökülür.
İskilip dolması sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN