Malzemeler:
Ispanak
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Un
Pul biber
Karabiber
Sosu için:Yoğurt
Sarımsak
Pul biber
Yapılışı:
Ispanaklar bütün şekilde derin bir tencerede tam pişmeden hafifçe haşlanır. Yoğurma kabına alınan yumurtalar 1 çay bardağı kadar sütle çırpılır. Kızartma tavası yağlanır. Üç kepçe kadar un yoğurma kabına serpilir, kaba bolca su eklenir. Hamurun katı bir kıvamı olmamalıdır. Hamura lezzet vermek için pul biber ve karabiber eklenir. Ispanaklar yarı diri halde kaynar sudan çıkarılır. Hamur yoğrularak kıvamını alırken biraz da tuz eklenir. Krep hamuru kıvamına gelince, ıspanaklar hamura bulanarak kızgın tavaya atılır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Bir kaşık tereyağı ve iki kaşık zeytinyağında salça eritilir, pul biber serpilerek salçalı sos hazırlanır. Sosa taze nane serpilir. Kızarıp tabağa alınan ıspanakların üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür.
Ispanak balığı servise hazırdır.