Malzemeler:
1 kg. ıspanak
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 yemek kaşığı tuzlu yoğurt veya süzme yoğurt
2 yemek kaşığı nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy kuru soğan
3 adet kırmızı acı biber
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
500 gr. kuşbaşı kuzu eti tereyağında kavrulur.
Ayrı bir tencerede iki orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağında sotelenir. 2 diş sarımsak ve 3 adet acı biber ilave edilir. Rengi dönene kadar kavrulan etler soğanlarla aynı tencerede birleştirilir. Saplarıyla birlikte ince ince doğranmış ıspanaklar ilave edilir. Haşlanmış nohutlar, bir tutam tuz ve 2 tatlı kaşığı nane konulur. Üzerine 1 kase su dökülen yemek pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın 3 büyük yemek kaşığı tuzlu yoğurt veya süzme yoğurt eklenip br iki taşım daha kaynatılır.
Ispanak Boraniyesi servise hazırdır.