Malzemeler:
Hamuru için,
600 gr ıspanak
2 yumurta
2 soğan
1 tutam kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
Sosu için:
2,5 surdağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
30 gr tereyağ
Tuz
Yapılışı:
Ispanaklar doğranıp derin bir kaba alınır. Yumurtalar, rendelenmiş soğan ve tuz ilave edilip karıştırılır. Ispanaklar malzemelerle birlikte ovulur. Un eklenip ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edilir. El sıvıyağa batırılıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlaklar yapılır. Yapışmaz yüzeyli tavaya dizilir. Ortalarına işaret parmağıyla bastırılıp dizme işlemi tamamlanır. Daha sonra ocağın üstüne alınıp köftelerin altı çıtır çıtır olacak şekilde pişirilir.
Köfteler önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirilir. Sos için yağ eritilip üzerine sıvıyağ, su ve tuz ilave edip kaynatılır. Fırından çıkan köftelerin üzerine yağlı su gezdirilir. Kısık ateşte köftelerin yağlı suyu çekmesi sağlanır. Ocaktan alınıp 15 dakika kadar üzeri kapatılıp beklenir.