Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 kase yeşil mercimek
1 kase haşlanmış nohut
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarmısak
2 limon
Yapılışı:
1 kase mercimek üzerini çıkacak kadar suyla haşlanır.
1 kg ıspanağın kökleri ve sapları doğranır. (Yaprakları kullanılmaz)
1 yemek kaşığı biber salçası yarım çay bardağı sıvıyağda kokusu çıkana kadar kavrulur. Ispanak kökleri de eklenip yumuşayana kadar sotelenir. Mercimekelrin suyu süzüldükten sonra ıspanaklara ilave edilir. 1 kase haşlanmış nohut ve 2 çay kaşığı tuz da eklenip üzerini çıkmayacak kadar su eklenip kaynatılır.
Yemeğin sosu için; 4 diş sarmısak ayıklanıp ezilir. 2 limonun suyu sıkılıp sarmısaklarla birlikte karıştırılıp kaynamaya devam eden yemeğimize dökülür.
Ispanak Kökü servise hazırdır.