Malzemeler:
1 ½ kg ıspanak
750 gr orta yağlı kıyma
250 gr pastırma
8 orta boy kuru soğan
5 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Soğanlar küçük küçük doğranıp hafif pembeleşene kadar kavrulur. Kıyma üzerine eklenip sununu çekene kadar sotelenir. Ispanaklar sapları ile birlikte doğranıp ayrı bir tencereye alınır ve yumuşayana kadar 1-2 taşım haşlanır.Pastırmalar iri iri doğranır ve sotelenene kıtmanın üzerine eklenir. Beş diş sarmısak küçük küçük doğranıp malzemele ilave edilir. 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı da pulbiber eklenir. Kıymal ve pastırmalaı harçtan biraz kenara ayrılır.Haşlanan ıspanaklar soğuk sudan geçirilir ve süzülüp üzerine tahta kaşıkla bastırılarak fazla suyundan arındırılır.Suyu iyice süzülen ıspanaklar da harcın üzerine ilave edilir. Biraz kavrulur.Ispanak Mıhlaması fırın kabına aktarılır. Üzerine ayrılan kıymalı ve pastırmalı harç yerleştirilir. 200 derecelik fırında pişirilir.
Ispanak Mıhlaması servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN