Yapılışı:
İrice doğranan 2 demet ıspanak, eriyen 100 gram margarin veya tereyağında kavrulur. Ayrı bir tencerede ısıtılan 1,5 su bardağı süt, 150 gram gravyer peyniri ve bir tutam tuz ve şeker ıspanakların üzerine ilave edilir. Harç, soğumaya alınır.
Hamuru için yarım kilo un, 4 yemek kaşığı yoğurt, 200 gram margarin, çeyrek çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurtanın akı, 1 paket kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker miksere alınarak karıştırılır. Merdaneyle açılan yufka, fırın kalıbına yerleştirilerek ıspanaklı harçla doldurulur, üzerine hamurla kapak yapılır ve yumurta sarısı sürülür. 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Kalıptan çıkarılan Ispanaklı Börek, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN