Malzemeler:
2 kg. ıspanak
250 gr. çekilmiş dana eti
1 kase bulgur
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Zeytinyağı
Sarımsak
Yapılışı:
Bulgurun üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ilave edilir ve karıştırarak bulgurun suyu çektirilir.
Ispanaklar saplarıyla birlikte doğranır. Yumuşayan bulgura 1 su bardağı un ve 1 tatlı kaşığı kadar kimyon serpilir. Dolu dolu 1 yemek kaşığı biber salçasının ardından çekilmiş dana eti eklenen harç yoğrulur.
Köfte için haşlama suyuna iki kaşık tuz atılır. Fellah köftesinin harcından minik parçalar koparılır. Bu parçalar yuvarlanır ve misket köfteler elde edilir. Köfteler kaynayan suya atılır.
Ispanaklar zeytinyağında kavrulur, suyu ve tuzu ilave edilir. Hafifçe kavrulan ıspanağa sarımsakları eklenir. Bulgurlu köfteler dağılmadan süzülür. Köfteler sarımsaklı ıspanakla harmanlanır.
Fellah köftesi şık bir kayık tabakta servis edilir.