CANLI YAYIN
Malzemeler:
4 yufka
1 kg ıspanak
200 gr beyaz teneke peyniri
1 kuru soğan
2 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Yemeklik doğranmış kuru soğan, 200 gram beyaz peynir, 1 kg ıspanak, tuz ve karabiber bir kaba alınıp yoğuruluyor. Yufkalar üçgen olacak şekilde beşe bölünüyor. Üzerlerine fırçayla süt-yağ karışımı sürülüyor. Her yufkanın kalın kenarına iç harçtan konup katlanıyor. Katlanan böreklere gül şekli veriliyor. Fırın tepsisine dizilen böreklerin üzerlerine yumurta sürülüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriliyor.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN