CANLI YAYIN
MALZEMELER:
Hamur için:
2 kase un
Su
Tuz
İç harç için:
1 demet ıspanak
250 gram kıyma
3 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, pulbiber, kırmızı biber
YAPILIŞI:
Hamur için un, su ve tuz bir kaba alınıp yoğurulur. İç harcı için tereyağını eritip yumurtalar karıştırılarak pişirilir. Kıyma eklenip birlikte kavrulur. Baharatlar ve doğranmış ıspanaklar eklenip ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartılır. Oklava ile açılan hamurların içine ıspanaklı karışım yayılır. Önce rulo daha sonra kol böreği şeklinde sarılır. Katmerin üzerinden oklavayla geçilip büyütülür. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartılıp tereyağı ile yağlanır.