Malzemeler:
Dış harcı için:
3 kase köftelik bulgur
5 kase un
Tuz
Su
İç harcı için:
1 kg ıspanak
6-7 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Sosu için:
2 yemek kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı sıvıyağ
6-7 diş ezilmiş sarımsak
Yapılışı:
Ispanaklar temizlendikten sonra iri doğranır. Ispanaklar sıcak suya batırılıp soğuk su dolu kaseye alınır. 1-2 dakika beklettikten sonra süzülür. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağ ile bir tencereye alınır. Rengi dönene kadar kavrulan soğanlara salça ekleyip karıştırılır. Ispanaklar sıkılarak tencereye kimyonla birlikte alınır. Karıştırılıp soğuması için kenara alınır.
Hamur için bulgur soğuk su ile ıslatılır. Un, tuz ve su eklenerek yoğurulur. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır. Ispanaklı iç harcından konulup kapatılır. Köfteler kaynar tuzlu suda haşlanıp süzgeç kaşıkla servis tabağına alınır. Sos için sıvıyağda salça kavrulup sarımsak eklenir ve köftelerin üzerine gezdirilir.