X
X

Ispanaklı Kuru Fasulye tarifi

25.01.2012 Çarşamba 10:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Ispanaklı Kuru Fasulye'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 Su bardağı kuru fasulye
½ Kilo ıspanak
1 Adet kuru soğan
1 Adet kırmızı biber
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
 
Yapılışı:
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun. Kırmızı biberi ikiye ayırıp çekirdeklerini temizledikten sonra küçük küçük doğrayıp soğanların üzerine ilave edin. Saplarını ayırdığınız yarım kilo ıspanağı güzelce temizleyip, ince ince doğrayın. Biberler renk değiştirince, ıspanakları ilave edip sönene kadar kavurun. 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Bir gece önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri ilave edip, baharatlarını ve tuzunu da ekleyip bütün malzemeleri kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI