Malzemeler:
½ kg ıspanak
½ kg kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
8 adet yumurta
3 adet soğan
1 tutam karbonat
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
Yapılışı:
Yarım kilo ıspanak iri iri doğranır. 2 adet soğan piyazlık doğranıp pembeleşen kadar kavrulur ve ıspanaklar eklenir. Ispanaklar yumuşayana kadar sotelenir. 1 adet soğan rendelenir ve kıymayla özleştirilir. Soğanla özleşen kıymanın üzerine 2 yemek kaşığı galeta unu, 1’er tutam karbonat, tuz, karabiber ve kimyon atılır. Köfte toparlanana kadar yoğrulur. Sotelenen ıspanak fırın tepsisine dökülüp yayılır. Yoğrulan kıyma 8 parçaya ayrılır, kalem gibi açılıp halka şeklinde katlanarak kuş yuvaları elde edilir. Kuş yuvaları ıspanağın üzerine yerleştirilir. Ispanağın üzerine yerleştirilen köfteler 180 dereceki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Köfteler fırından alınır ve ortalarına yumurta kırılır ve pişmeleri için yemek fırının kendi ısısında dinlendirilir(fırın kapatılır)
Ispanaklı Kuş yuvası servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN