X
X

Ispanaklı Tahinli Sac Böreği tarifi

24.05.2012 Perşembe 14:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Ispanaklı Tahinli Sac Böreği'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 ekmek içi
3 yemek kaşığı tahin
2 büyük boy soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
1 ekmeğin içi ıslatılır. Üzerine un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulup dinlenmeye bırakılır.
 
2 büyük boy soğan iri iri doğranıp pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur. Üzerine 2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pulbiber ve 1 çay kaşığı karabiber eklenir. Ispanaklar da iri iri doğranıp soğanın üzerine ilave edilip karıştırılır. Tavanın kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirilip soğutulur. 3 yemek kaşığı tahinle karıştırılır.
 
Dinlenen hamurdan küçük bezeler kopartılır ve tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan her bezenin içine tahinli ıspanaklı harçtan yerleştirilip kapatılır ve kenarları çay tabağıyla kesilerek kapatılır. Sacın üzerinde pişirilir. Sac yoksa yağsız teflon tavada da pişirilebilir.
 
Ispanaklı Tahinli Sac Böreği servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI