Malzemeler:
1 kg ıspanak
3 büyük boy soğan
1 yumurta
4 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
Hamuru için:
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
½ paket margarin
½ su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
3 orta boy soğan piyazlık doğranır. 2 yemek kaşığı tereyağında, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şekerle karamelize olana kadar kavrulur. Hafif pembeleşince 1 paket dolmalık fıstık eklenir. 1 kg ıspanak saplarıyla beraber ince ince kıyılır ve kavrulan soğanlara eklenir. ıspanaklar biraz diriliğini kaybedince, önceden suda beklettilen 1 paket kuş üzümü de eklenir ve ıspanakların altı kapatılıp, soğumaya bırakılır. Ispanaklı harç soğuduktan sonra yarım paket krem peynir, 1 yumurta ve yarım tatlı kaşığı karabiber eklenip karıştırılır.
Hamuru için:
Derince bir kaba 1 yumurta kırılır. 2 yemek kaşığı yoğurt, yarım paket margarin, yarım bardak sıvı yağ ve 1 paket kabartma tozunun ardından un elenerek hamur yoğrulmaya başlanır. Hamur kıvama geldikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve yağlanan fırın tepsisine yayılarak yerleştirilir. Üzerine ıspanaklı harç yayılıp 170 derecedeki fırına pişmeye verilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN