X
X

Ispanaklı Yoğurtlu Köfte tarifi

27.03.2012 Salı 09:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Ispanaklı Yoğurtlu Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 Kase köftelik bulgur
1 Kase un
250 gr ıspanak
2 Adet taze sarımsak
1/2 kg yoğurt
4 Yemek kaşığı süzme yoğurt
 
Üzeri için:
Zeytinyağı
Pul biber
 
Yapılışı:
2 Kase bulgur, 1 kase un ile karıştırılır ve üzerine yavaş yavaş ılık su eklenerek güzelce yoğrulur. Bulgurlu hamur iyice yumuşayınca, minik minik yuvarlanarak köfteler elde edilir. Derin bir tencerede kaynatılan suda haşlanarak, 5 dakika pişirilir. Diğer tarafta 2 adet taze sarımsak ve 250 gr ıspanak ince ince doğranır ve derin bir kaba alınır. Üzerine yarım kilo yoğurt ile 4 kaşık süzme yoğurt eklenir ve güzelce karıştırılır. Kayık tabağa alınan yoğurtlu sosun üzerine, haşlanan bulgur köfteleri süzülerek ilave edilir. Minik bir tavada zeytin yağı kızdırılır ve tavaya pul biber eklenir. Biberin kokusu çıkınca, zeytinyağı sosu ocaktan alınır ve köftelerin üzerine gezdirilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI