Malzemeler:
2 demet pazı
1 soğan
Yarım kg kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış badem
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
2 çay kaşığı kişniş
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pulbiber
Karabiber
Üzeri için: Çörekotu
Yapılışı:
Haşlanmış nohut ve bademin kabukları soyulup havanda dövülür ve karıştırılır. Karışımın üzerine 1 su bardağı su eklenip süzgeçten geçirilir. Boza kıvamında su elde edilir. Süzgecin üzerinde kalan karışıma baharat eklenir karıştırılır. Diğer tarafta kuşbaşı et kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan eklenip tekrar kavrulur. Kavrulan soğan et karışımının yarısı havanda dövülerek inceltilir ve nohut-badem-baharat karışımına eklenir.
Pazılar haşlanıp süzülür. Pazı yaprakları kaseye yerleştirilir. Önce ezme karışımdan yayılır. Üzerine kuşbaşı etten ve ezme karışımdan koyulup bohça şeklinde kapatılır. Ters çevrilerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine boza kıvamındaki su ve tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-10 dakika pişirilir. Çıkartılıp çörekotu ile seviş yapılır.