Malzemeler:
½ Kilo kıyma
6 Adet Patates
1 Adet Yumurta
4 Adet domates
5 Adet tatlı yeşil biber
1 Adet kuru soğan
2 Diş sarımsak
2 Dilim bayat ekmek içi
Kimyon
Karabiber
Sosu İçin:
50 gr tereyağı
1 Tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı un
Yapılışı:
1 küçük soğan soyulup rendelenir, üzerine 2 diş sarımsak ezilir. Ufalanmış 2 dilim bayat ekmek içi, yarım kilo kıyma , 1 yumurta , kimyon, karabiber ve tuz harca eklenip yoğrulur. 6 adet patates elma dilim şeklinde doğranır. Kıyma harcına patates dilimlerine yakın bir büyüklükte şekil verilir. Kızması için tavaya yağ eklenir. Yağın sıçramaması için içine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve kızan yağda patatesler ve köfteler kızartılır. 5 biber uzunlamasına ikiye ve 4 domates de 4 parçaya bölünür. Sosu için 1 büyük yemek kaşığı domates salçası 50 gr. yağda kavrulur ve suyla seyreltilir. Salçalı sosa 1 tatlı kaşığı un ve tekrar su eklenir. Köfteler aralarına birer patates gelecek şekilde geniş bir cam tepsiye dizilir. Üzerlerine biber ve domatesler eklenir ve hazırlanan salçalı sos dökülüp. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN