Malzemeler:
500 gram karışık kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 dilim kuru ekmek
1 bağ maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
3 adet patates
4 adet domates
8 adet sivri biber
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 bardak su
Yapılışı:
500 gram kıymanın üzerine bir soğan rendelenir, doğranan maydanoz koyulur. Bir yumurta, kimyon, karabiber tuz ve sıvı yağ eklenir. İki dilim ekmek kurusu serpilip köfte harcı yoğurulur. Üç patates soyulup kızartılır, köfteler yuvarlanır. Yuvarlanan köfteler başka bir tavada hafif kızartılır, ardından 8-9 sivri biber aynı yağda kızartılır. Dilimlenen 4 domates de kızartılır. Kızartılan köfteler, biberler domatesler ve patatesler tepsiye dizilir. 1 diş sarımsak incecik kıyılır zeytinyağında kavrulur üzerine 1 kaşık salça ve kekik serpilip su dökülür. Hazırlanan sos ve kızaran domateslerin suyu da malzemelerin üzerine dökülüp fırında pişirilir.
İzmir Köfte sunuma hazırdır
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN