MALZEMELER:
4 bardak un
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1.5 Bardak süt
Toz tarçın
Kızartmak için: Sıvıyağ
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
1 çubuk tarçın
YAPILIŞI:
Hamurun kuru malzemeleri bir kapta karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılıp yavaş yavaş su+süt karışımı eklenir. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Özleşen hamur ılık bir ortamda hacmi iki katına ulaşıncaya kadar mayalanmaya bırakılır. Bir tencerede su ve şeker karıştırılıp içine çubuk tarçın eklenip kaynamaya bırakılır. Yoğun bir kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Kıvama gelince limon suyu eklenip bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur avuç içine alınıp yumruk şeklinde sıkılır. Yumruk başına gelen ceviz büyüklüğündeki parça diğer elin bir parmağı ile tam ortasından delik açılarak hafif sallanır ve ortası açılır. Bu şekilde direkt olarak iyice ısınan yağa atılır. Her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar kızartılır. Yağdan alınan hamurlar hemen soğuk şerbete atılır. Lokmalar şerbete batırılıp servis tabağına alınır. Üzerine toz tarçın serpilerek sicak servis edilir.