Malzemeler:
1 kg balkabağı
350 gr kuşbaşı dana eti
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Etler düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kuru kayısılar yumuşaması için sıcak suda bekletilir. Balkabağı iri küpler halinde doğranır. Genişçe bir tencereye pişen etler konur. Üzerine balkabakları döşenir. Kuru üzümler yıkanıp süzülür. Tencereye dibi tutmaması için çok az su konur ve kuru üzümler eklenir. Karıştırılmadan kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.Kuru kayısıların suyu süzülür ve ortadan 2’ye ayrılır. Pişmekte olan balkabağının üzerine ilave edilir. Haşlanmış kuru fasulye de tencereye alınır ve üzerine 1 bardak sıcak su dökülür. Toz şeker de tencereye eşit miktarda dökülür ve yaklaşık 15 - 20 dakika pişirilir.Kabak Bastı servise hazırdır.