Malzemeler:
1½ kg. bal kabağı (1½ kg. beyaz kabak)
1 kg. dana incik
1 kg. tuzlu yoğurt
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
İncik eti tuzlu suda haşlanır. Boraniyenin kabakları ve soğanları yemeklik olarak doğranır. İki yemek kaşığı tereyağıyla soğanlar kavrulur. Kabağın yarısı tencereye dökülerek tereyağıyla harmanlanır. Haşlanan incik eti kabakların üstüne eklenir. 1 su bardağı haşlanmış nohut tencereye ilave edilir. Et suyu da ekledikten sonra tencere pişmeye bırakılır. Diğer yandan yoğurt, et suyunda ayran yapar gibi açılır. Sarımsak, nane ve bir tutam pul biber ezilir. Baharat ve sarımsak karışımı yoğurtlu et suyuna ilave edilir. Yoğurtlu karışım tencereye dökülür. Yemek piştiğinde derin bir kasede servise sunulur.