X
X

Kabak Böreği tarifi

14.06.2013 Cuma 09:57 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bodrum'un yöresel tatlarından Kabak Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
½ litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
200 gram lor
3 adet kabak
1 adet soğan
½ bağ maydanoz
½ bağ dere otu
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Böreğin hamuru için un, su ve tuz karıştırılarak yoğurulup dinlendirilir. Üç adet kabağın kabukları sıyırılarak soyulur ve rendelenir. Bir adet soğan da dilimlenip kabakla karıştırılıp, tuzla yoğurulur. Özleşen kabak ve soğan bir beze koyularak suyu iyice sıkılır. Yarımşar bağ dere otu ile maydanoz kıyılıp 200 gram lor peyniriyle birlikte suyu sıkılan kabak ve soğanla harmanlanır. Dinlenen hamur üç bezeye bölünüp incecik açılır. Yağlanan tepsiye ilk açılan incecik yufka kesilerek yerleştirilip tekrar yağlanır. Hazırlanan kabaklı lorlu iç yufkanın üzerine serpilir ve üzerine ikinci kat yufka koyulur ve yağlanır. Yeniden iç harç koyulup üzeri yufkalarla kapatılır ve pişirilmeden önce dilimlenir. Böreğin üzerine karıştırılan sıvı yağ ve zeytin yağı sürülüp fırında nar gibi kızartılır.
 
Kabak böreği sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI