CANLI YAYIN
Malzemeler:
3 demet kabak çiçeği
1 şişe maden suyu
5 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
1 tutam karabiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yapılışı:
Sosu için 1 şişe maden suyuna 5 yemek kaşığı un katılır (ayran kıvamında bir sos için un miktarını ayarlayabilirsiniz) 1 tutam karabiber serpilip 1 yumurta kırılır, robottan geçirilir veya çok iyi çırpılır. Sapları kesilip temizlenen kabak çiçekleri sosla kaplanıp kızgın yağda kızartılır. Sunum tabağına alınır ve yanına yoğurt koyulur, kıyılmış maydanoz serpilir.
Kabak Çiçeği Kızartması servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN