CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 kg balkabağı
1 ½ bardak su
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı:
Balkabağı iri iri kuşbaşı şeklinde doğranır ve tencereye alınır. Üzerine 1 buçuk bardak su eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.Ceviz içleri parçalanır. 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi ile birlikte karıştırılır. Yumuşayan kabaklar püre haline getirilir. İçine süt de eklenerek karıştırmaya devam edilir. Yeniden ocağa alınan balkabağının üzerine şeker de konur ve 1 taşım daha kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.Pişen balkabağı servis tabağına alınır ve üzeri ceviz ile süslenir.Kabak Gallesi servise hazırdır.