CANLI YAYIN
Malzemeler:
10 adet kabak
100 gr kıyma
2 su bardağı bulgur
3 adet domates
2 adet soğan
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
100 gr kıyma 2 adet yemeklik doğranmış soğanla kavrulur. Kabakların kabukları kalın bir şekilde soyulur, doğranıp kavrulmaya devam eden kıymaya eklenir. 3 adet domatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranıp kavrulan malzemelere ilave edilir. Biraz daha kavrulan harcın ortası havuz gibi açılır ve 2 su bardağu bulgur dökülür. Bulgurun üzeri kabak kabuklu harçla kapatılır, kavrulan malzemeler suyunu çekene kadar ağır ateşte biraz demlendirilir ve sonrasında 2 su bardağı sıcak su dökülüp pişirilir.
Kabak Kabuğu Pilavı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN