Malzemeler:
1 kg. bal kabağı
1 kase ceviz içi
2 yemek kaşığı şeker
½ çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Balkabakları soyulup kesilerek rendelenir. Rendelenen kabaklar bir tavada kavrulur. Hamur yoğrulur ve üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Cevizler dövülür. Balkabağına şekeri serpilir. Hazırlanan kabaklı iç soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamurdan üç ayrı beze yapılarak açılır. Açılan bezelerden biri sacda pişirilir. Diğer yufkaya soğuyan harç koyulur üzerine sacda pişen yufka koyulur. Yeniden harç koyulup üçüncü yufkayla üzeri kapatılır. Ortası sacda pişmiş yufkalı üstü ve altı çiğ yufkalı bir börek elde edilir. Kabak mille çevresinden tırnak tırnak kapatılır ve sacda yağlanarak iki tarafı da kısık ateşte kızartılır. Balkabaklı ve cevizli bir börek olan kabak mille sacdan alınarak kesilir ve servis edilir.