CANLI YAYIN
Malzemeler:
6 adet kabak
1 demet taze soğan
1 tutam pirinç
½ demet dereotu
1 adet limon
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Taze soğanlar doğranır. Kabakların kabukları soyulur ve boyuna çok ince dilimlere ayrılır. 1 çay bardağı zeytinyağı yemeğin pişeceği tavaya dökülür. Doğranan taze soğanlar zeytinyağında kavrulur. Kabaklar taze soğanlara eklenip sotelenir. Sotelenen malzemelere 1 tutam pirinç ilave edilir. Malzemelerin üzerine tuz atılır ve 1 limonun suyu sıkılır. 1 diş sarımsak doğranıp, 1 çay bardağı su dökülür ve yemek pişmeye bırakılır. Pişen yemeğin üzeri dereotu ile süslenir.
Kabak Sıyırma servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN