X
X

Kabaklı Hıtap tarifi

09.04.2012 Pazartesi 11:17 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Kabaklı Hıtap'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
3 Su bardağı kepekli un
Su
Tuz
 
İç Harcı için:
2 Kilo balkabağı kabuğu
1/2 Kilo kıyma
2 Adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
 
Yapılışı:
3 Su bardağı kepekli un, su ve tuz ile yoğrularak bir hamur elde edilir ve dinlendirilir. 2 Kilo balkabağı kabuğu çok küçük şekilde doğranır, tuzu atılır ve üzerini geçecek kadar su ile bir tencerede haşlanır. Başka bir tavada yemeklik doğranmış 2 adet kuru soğan, yarım bardak zeytinyağı ile kavrulur ve üzerine yarım kilo kıyma eklenir. 1 Yemek kaşığı biber salası, karabiber ve pul biber eklenir ve kavrulur. Haşlanan kabak kabukları süzülür ve kıymalı harca eklenir. Bütün malzemeler güzelce kavrulunca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Dinlenmeye bırakılan hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve unlanmış bir kaba alınır. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır, içine kabaklı ve kıymalı iç harcından eklenip yarım ay şeklinide kapatılır. Yağsız teflon tavada kızartılır ve servis yapılır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI