X
X

Kaburga Dolması tarifi

04.05.2012 Cuma 09:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Kaburga Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet kuzu kaburga
500 gr kuşbaşı kuzu eti
150 gr tereyağı
2 kase pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kase kavrulmuş badem
1 demet maydanoz
Isıya dayanıklı ip
İğne
 
Yapılışı:
Yarım kilo kuzu kuşbaşı et tencereye alınır. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra biraz da zeytinyağı koyulup kavrulur. Et kavrulurken ayrı bir tencereye bol sıcak su ilave edilir ve 2 kase pirinç yıkanmadan suyun içine eklenip haşlanır. Pirinç haşlandıktan sonra suyu süzülür ve kavrulan etin üzerine eklenir.  1 tatlı kaşığı karabiber serpilip dinlenmeye bırakılır.1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber karıştırılır ve kaburganın içi bu karışımla güzelce ovulur. Kuşbaşı kuzu eti ile hazırlanan pilav ile kaburganın içi doldurulur. Isıya dayanıklı ip ile (yorgan ipi) ağzı dikilip kapatılır. Kaburganın üzeri, nar gibi kızarması için domates salçası ve yoğurt sürülür.Tencerede 150 gr tereyağı eritilir ve kaburga dolması biraz kızartılır. Dolmanın üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve yaklaşık 1 – 1 buçuk saat kısık ateşte pişirilir. Kaburga dolması pişince ortası açılır ve kıyılmış maydanoz ve kavrulmuş bademle süslenir.
 
Kaburga Dolması servise hazırdır.
 

 

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI