X
X

Kaburgalı Bamya tarifi

12.04.2013 Cuma 10:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından Kaburgalı Bamya tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg bamya
500 gr kuzu kaburga eti
5 adet domates
2 adet soğan
1 büyük yemek kaşığı domates salçası
1 büyük yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
500 gr kemikli parça kaburga eti yarım çay bardağı sıvı yağ ile rengi dönene kadar kavrulur. 2 adet soğan doğranır ve rengi dönen etlere eklenir. 5 adet domates kabukları soyulup küp küp doğranır ve soğanlarla sotelenen etlere ilave edilir. 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası koyulur. Bamyalar eklenir ve 2 çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı pul biber katılıp, malzemelerin üzerini geçmeyecek kadar su ile yemek pişirilir.
 
Kaburgalı Bamya servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI