Malzemeler:
Yarım kg bütün kaburga
1 bağ kuru beyaz kabak
Yarım kg yağsız kuzu kıyma
2.5 su bardağı pirinç
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 tutam reyhan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı sumak ekşisi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, kimyon
Yapılışı:
Kabaklar ipinden çıkartılıp kaynar suda haşlanır. Süzgece alınarak süzülmeye bırakılır. Diğer tarafta iç malzemesi için kıyma, yemeklik doğranmış soğan, pirinç, kıyılmış maydanoz, biber ve domates salçası, sarımsak, sıvı yağ, reyhan ve baharatlar eklenip malzeme özleşene kadar karıştırılır. İç malzemesi haşlanmış kabakların içine doldurulur. Tencereye bütün kaburga yerleştirilir. üzerine doldurulmuş kabaklar dizilir. Üzerlerine sıcak su ve sumak ekşisi gezdirilir. Kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN