Malzemeler:
Köftesi için:
750 gram kıyma
500 gram mısır unu
2 adet soğan
2 dilim ekmek içi
½ çay kaşığı yeni bahar
½ çay kaşığı karabiber
Sosu için:
3 adet domates
2 diş sarımsak
½ çay bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Yapılışı:
500 gram kıyma, yarımşar çay kaşığı yeni bahar ve karabiber serpilerek, rondo da kıyılan iki soğan ile yoğurulur. Rendelenen iki dilim ekmekte eklenerek yoğurma işlemine devam edilir. İstenen kıvama gelen köfteler misket büyüklüğünde yuvarlanır. Kaçamak sosu için sekiz bardak su kaynatılır. Üzerine yarım kilo mısır unu eklenerek pişirilir. Kaçamak sosu koyu bir kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Bu sırada köfteler de yağda kızartılır. Katılaşan mısır unlu sos sunum tabağına aktarılır. Kızaran köfteler de sosun üzerine dizilir. İncecik kıyılmış iki diş sarımsak tereyağında kavurulur üzerine 250 gram domates sosu dökülerek sos pişirilir ve köftelerle sosun üzerine dökülür. Son olarak 200 gram tereyağı kızdırılarak içine 1 tatlı kaşığı toz biber serpilerek kavurulur. Hazırlanan yağlı sos ta ikramın üzerine dökülür.
Kaçamak üzerine soslu misket köfte sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN