X
X

Kadayıf Dolması tarifi

01.10.2012 Pazartesi 10:48 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzurum'un yöresel tatlarından Kadayıf Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Islak tel kadayıf
Ceviz içi
8 adet yumurta
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
4-5 damla limon suyu
Kızartmak için;
Zeytinyağı

 
Yapılışı:
1 tutam tel kadayıf düzleştirilir, bir kaşık dövülmüş ceviz içi konulup sarılır. Kadayıflar bitene kadar aynı işlem tekrarlanarak kadayıf dolmaları hazırlanır.
Şerbeti için 4 bardak suyun içinde 4 bardak şeker kaynatılır, 4-5 damla limon suyu sıkılır.
8 adet yumurta çırpılır. Hazırlanan dolmalar yumurtaya bulanıp kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır. Yağın içinden alınır alınmaz sıcak şerbete atılıp biraz bekletildikten sonra servis tabağına alınır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI