X
X

Kadayıf Sarması Tarifi

25.10.2013 Cuma 13:07 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Kadayıf Sarması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
600gr Kadayıf
500gr Baklavalık Yufka
250gr Ceviz içi
300gr Tereyağı

Şerbeti için:
4 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
1 Çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı: Dikdörtgen şekilde kesilmiş yufkaların içine tiftilmiş kadayıflar yayılır. Üzerine rondodan çekilmiş ceviz eklenir ve yufkalar rulo şeklinde sarılır. Sarılan rulolar 2 parmak kalınlığında dilimlenip, yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Tereyağı eritilip kaynatıldıktan sonra sarma kadayıfların üzerine gezdirilir. Kadayıflar önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kadayıfların üstüne daha önceden hazırlanmış soğuk şerbet gezdirilir. İsteğe göre kaymakla servis edilir. 

Kadayıf Sarması servise hazırdır...

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI