CANLI YAYIN
Malzemeler:
300 gram az yağlı pastırma
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet limon
½ bağ maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Soyulan domatesler ve çekirdekleri ayıklanan biberler yemeklik doğranır. Dikdörtgen şeklinde kesilen yağlı kağıdın üzerine koyulur. Domates ve biberlerin üzeri 3 dilim pastırmayla kapatılır. Pastırmanın üzerine bir dilim limon, bir çay kaşığı tereyağı ve bir tutam maydanoz koyulur. Malzemeleri içine koyduğumuz yağlı kağıt katlanıp kenarları içe doğru kıvrılarak kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Aynı şekilde diğer kağıtta pastırmalar da hazırlanır, fırına koyularak pişirilir.
Kağıtta pastırma sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN