Malzemeler:
1 kilo tuzsuz beyaz peynir
Hamuru için:
3 su bardağı un
2 bardak su
½ çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
½ adet limon
Yapılışı:
Üç su bardağı un, iki bardak su ve yarım kaşık tuz karıştırlarak hazırlanan hamur kıvamını bulana kadar yoğrulur. 1 kilo tuzsuz peynir çatalla ezilir. Hamur bezelere bölünür ve un serpilerek açılır. Şerbet için üçer bardağı şeker ve su kaynatılır üzerine limon sıkılır. Açılan yufkaların üzerine ezilen peynir koyulur. Yufka zarf şeklinde kapatılıp, kenarlarına açılmaması için bastırılır. Gözleme gibi hazırlanan kahiyeler yağda çevirelerek kızartılır ve üzerine hazırlanan şerbet dökülür.
Kahiye sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN