Malzemeler:
1 kilo kalamar
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
¼ bağ dere otu
1 paket kuş üzümü
1 paker dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
İki adet ikiye bölünüp incecik doğranır. Bir kilo kalamarın bıyıkları kesilir ve dilimlenir. Kıyılıp kavurulan soğanlara, kalamar bıyıkları, birer paket kuş üzümü ve dolmalık fıstık eklenip karıştırılır. Dilimlenen kalamar bıyıkları yıkanıp süzülür. Yıkanan pirinç kavurulan soğan, üzüm ve fıstıkla buluşturulur. İyice kavrulan malzemelere su koyulup demlenmesi için bırakılır. Pişen iç harç soğuması için bir kaba alınır ve kıyılan yarım bağ dere otu, birer tatlı kaşığı tarçın, karabiber ve tuz koyulup karıştırılır. Dolduracağımız temizlenmiş kalamarlar önce sudan geçirilir. Yıkanan kalamarlar iç harçla doldurulur. Kalamarların baş kısımları dolmaların ağzına kürdanla tutturularak kapak yapılır. Kalamar dolmaları tencereye üst üste dizilir ve üzerine bir çay bardağı zeytinyağı ve su koyularak pişirilir.
Kalamar dolması sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN