Malzemeler:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
¼ çay bardağı su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 ½ su bardağı toz şeker
2 bardak su
½ limon suyu
Yapılışı:
Şerbet için:
Şeker tencereye alınır ve üzerine su ilave edilirek koyulaşana kadar kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca üzerine yarım limonun suyu dökülür ve ocağın altı kapatılır.
Tereyağı eritilir ve Üzerine 1 çay bardağı da sıvıyağ ile çeyrek bardak su ilave edilir. Hamurun puf puf olması için 1 paket kabartma tozu ve 1 yumurtayı soğuyan yağın içine eklenir. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave edilip tüm malzemeler özleşene kadar yoğrulur. Hamurdan iri parçalar kopartılıp halburun üzerinde yuvarlanır. Yuvarlanan her parçanın üzerine parmakla bastırılıp kalburun deseninin hamura geçmesi sağlanır. Kalburu olmayanlar düz zemin üzerinde yuvarlanan hamurların üzerine parmakla bastırıp diğer yüzüne bıçakla çizik atabilirler. Tepsiye dizilen tatlılar 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Tatlı fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökülür.
Kalburabastı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN