Malzemeler:
750 gr tavuk incik
2 kase doğranmış lahana turşusu
1 çay bardağı bulgur
3 orta boy kuru soğan
5 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Soğanlar küçük küçük doğranır. Sıvıyağ ve tereyağı eklenen tavaya alınıp pembeleşene kadar kavrulur. Tavuk etlerinin derisi sıyrılır ve kuşbaşı doğranır. Pembeleşen soğanların içine eklenip iyice sotelenir. Sotelenen etlere salça ilave edilip kokusu çıkana kadar kavrulur. Lahana turşularının suyu iyice sıkılır ve tavukların üzerine ilave edilir ( Yemeğe tuz eklenirken lahana turşusunun da tuzlu olduğu unutulmamalıdır)Tencereye tüm malzemelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenip kaynamaya bırakılır. 1 çay bardağı bulgur yıkanıp süzülür ve kaynayan yemeğin içine ilave edilip pişirilir.
Kalle servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN