X
X

Kara Badılcan Dolması tarifi

18.06.2012 Pazartesi 11:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Iğdır'ın yöresel tatlarından Kara Badılcan Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

½ kg kuşbaşı kuzu ya da dana eti
7 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet soğan
3 adet sivribiber
½ demet dereotu
1 su bardağı lepe
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı zerdeçal
5-6 diş karanfil ½ limon1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Yarım kilo et ve 1 su bardağı lepe ayrı ayrı haşlanır, et kaynarken kefi alınır. 7 adet patlıcan, alacalı soyulur, ortadan ikiye bölünüp içine yarım limon suyu sıkılmış tuzlu suda bekletilir. Patlıcanların içi bıçak yardımıyla oyulur. Dolmanın iç harcı için 2 soğan doğranır, tereyağında kavrulur. Haşlanan etler de soğanla birlikte kavrulur, 2 çay kaşığı zerdeçal eklenir, 2 domates rendelenir. Yarım demet dereotu doğranır, malzemelere eklenir, kısa süre kavrulup ocaktan alınır, haşlanan lepesi, ıslatılan 1 çay bardağı pirinci ve 1 çay kaşığı pul biberilave edilir. Patlıcan dolmaları iç harcıyla doldurulur, domates ve patlıcanla kapak yapılır. Dolmalar tencereye yerleştirilir, aralarına 3 adet sivribiber ve domates dilimleri dizilir. 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı zerdeçal, 5-6 diş karanfil ve et suyuyla hazırlanan sosuyla pişirilir.
Kara Badılcan Dolması, servise hazırdır.


MUTFAĞIM VİDEOLARI