Malzemeler:
½ kara kabak
½ kilo kıyma
3 avuç ince bulgur
1 adet soğan
1 adet domates
½ demet taze soğan
1 tutam tere otu
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı
Biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
İçi temizlenen yarım kiloluk kara kabakların kabulları soyulduktan sonra sarma yapmak için 4 parmak eninde ince şeritler halinde ve dolma yapmak için çok kalın olmayacak, içi doldurulacak şekilde ortası yarılarak küp küp kesilir. Daha sonra yumuşaması için üzerine tuz ekilir. 1 adet ve soğan ile 1 demet taze soğan doğranır. Bir kap içerisine doğranan Domates, soğan ve taze soğana yarım kilo kıyma eklenir. Karışımı yoğurmadan önce 1 tutam doğranmış maydanoz, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı pul biber eklenir ve yoğrulur. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağ ,12 kaşık sıvı yağda eritilerek içine 1’er kaşık domates ve biber salçası eklenir. Tuzla yumuşayan kabaklardan şerit şeklinde kesilenleri içine kıymalı harç koyularak sarılır, ortası yarılarak küp şeklinde kesilen kabakların içi de doldurularak hazırlanan salçalı tencereye dizilir. Daha sonra ocağa alınan tencereye sıcak su eklenerek pişirilir.