Malzemeler:
1 kase fındık
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
1 çay kaşığı vanilya
½ limon
Yapılışı:
Tatlının şerbeti için 3 su bardağı şeker, 3 bardak suyla kaynatılır ve üzerine limon sıkılıp 1 çay kaşığı vanilya koyulur.Karıştırılarak kaynatılan şerbet soğutulur. Bir su bardağı zeytinyağının üzerine bir su bardağı yoğurt ve kırılan bir yumurta koyulur. Karıştırılan malzemelere 1 çay bardağı pudra şekeri eklenir. Kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenerek hamur yoğurulur. Kıvamını bulan hamurun üçte biri başka bir kaba alınır ve üzerine kakao koyulup özleşene kadar yoğrulur. Diğer hamur üçe bölünüp açılırken, kakaolu hamur yuvarlanarak silindir şekline getirilir. Silindir şeklindeki kakaolu hamur da üç parçaya kesilir. Açılan ilk bezeye fındık serpildikten sonra kakaolu silindir şeklindeki hamur koyularak sarılır. Sarılan hamurlar kesilip yağlanan fırın tepsisine dizilir. Diğer hamurlarada aynı işlem uygulanıp tepsi dolunca tatlı fırında pişirilir. Tatlımız pişr pişmez fırından çıkartılır ve üzerine vanilyalı soğuk şerbet dökülür.
Karagöz tatlısı sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN