1 büyük boy soğan ve 1 demet maydanoz küçük küçük doğranır. 250 gr. keçi peyniri ve 250 gr. tulum peyniri rendelenip üzerine soğan ve maydanoz eklenir, 1 çay kaşığı karabiber ve bir tutam tuz serpilip karıştırılır.
Hamuru için; 6 büyük kahve fincanı unun üzerine, 2 çay kaşığı tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı konulur. 2 büyük kahve fincanı suyla birlikte yoğrulur. Hamur iki bezeye ayrılır. İlk beze büyük bir servis tabağı kadar açılır. Üzerine zeytinyağı sürülüp peynirli iç döşenir. Kalın bir şekilde sarıldıktan sonra 3’er parmak kalınlığında parçalara kesilir. Her parçanın iki ucu büzülür, işaret parmağıyla bastırılıp yassılaştırılarak yumak haline getirilir. Her yumak çay tabağı büyüklüğünde tekrar açılır. İkinci beze için de aynı işlemler uygulanır. Katmerler bol kızgın yağda iki yüzü altın rengi alana kadar kızartılır.
Karaköy Katmeri servise hazırdır.