MALZEMELER:
Hamur için:
4 su bardağı un
1 paket nişasta
1 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
750 gram ceviz içi
Tarçın
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
2.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 adet limon tuzu
YAPILIŞI :
Hamur için tüm malzeme bir kaba alınıp özleşene kadar yoğurulur. Hamur 2 saat kadar dinlendirilir. Şerbet için su ve şeker 10-15 dakika kaynatılır. Limon tuzu eklenip karıştırılır ve soğuması için ocaktan alınır. Hamur 2 ya da 3 bezeye ayrılır. Bezeler nişasta ile açılabildiği kadar ince açılır. Yufka oklava yardımı ile yelpaze gibi 4-5 parmak enliliğinde yarısına kadar katlanır. Hamur katlarının üzerine 3 cm aralıkla ceviz tarçın karışımından konulur. Kalan hamur yine yelpaze şeklinde katlanarak cevizlerin üzeri kapatılır. Cevizlerin arasında boşta kalan kısım parmakla sıkılarak birleştirilir ve kesilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Tatlı hamurları bol kızgın yağda kızartılır. Sıcak tatlılar soğuk şerbete atılıp çıkartılırlar.