Malzemeler:
1 demet karalahana
1 kase barbunya
2 yemek kaşığı mısır yarması
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı iç yağ
2 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 avuç mısır
1 demet maydanoz
Yapılışı:
1 kase barbunya tencereye konulur üzerine 2 yemek kaşığı mısır yarması eklenir. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su konulup malzemeler kaynamaya bırakılır. 1 demet karalahana saplarıyla birlikte ince ince doğranıp kaynamaya başlayan suyun içine eklenir. Çorbanın sosu için; ayrı bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı iç yağ konulur. 1 büyük boy soğan rendelenip kızdırılan yağda kavrulur. Üzerine 2 yemek kaşığı biber salçası eklenir.Mısır yarması ve barbunyayla haşlanana karalahanaların suyu süzülür. Biberle lezzetlenene soğanlarla aynı tencerede birleştirilir. Tencereye çorbanın suyu eklenir. 2 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı nane serpilip çorbanın içine 1 avuç mısır eklenip biraz daha pişirilir.
1 demet maydanoz ince ince kıyılır. Çorba ocaktan alınmadan üzerine eklenip karıştırılır.
Karalahana Çorbası servise hazırdır.