Malzemeler:
1 kuzu işkembe
100 gr kıyma (tercihe bağlı)
½ çay bardağı bulgur
½ çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı toz biber Dereotu
Defne yaprağı
Reyhan
Toz biber
Yapılışı:
1 kuzu işkembe önce kaynar suya batırılıp çıkarılarak kazınır, daha sonra kaya tuzuyla yıkanır, birkaç avuç karbonatla yıkanır, kabartma tozu ve sirkeyle yıkanır, durulanır, 2 gün suyu değiştirilerek bekletilir, pişirmeden 12 saat öncesinde sarımsaklı yoğurtta bekletilerek terbiyesi yapılır. Yoğurttan çıkarılan işkembeler durulanır ve kurulanır. Yarım çay bardağı pirinç ve yarım çay bardağı ıslatılmış bulgur, 100 gram kıyma, 1 tutam dereotu, tuz ve toz biberle karıştırılır. Kuzu karnı makasla dolmalık şeritler halinde kesilir. Dolmalar, iç malzemeyle bohça gibi sarılıp teker teker iğneyle bir ipliğe geçirilir. İp, iki ucundan kesilir, dolmalar bir süzgece alınıp sudan geçirilir. Düdüklü tencereye birer yemek kaşığı tereyağı ve salça, toz biber ve sıcak su alınır. Dolmalar tencereye alınır, üzerine tuz, 2 defne yaprağı, ufalanarak bir tutam da reyhanla pişirilir.
Karın Dolması, yanında limon suyu, sirke ve sarımsakla servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN